T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / İDİL - Atatürk Ortaokulu

Code Week

 

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.

8-23 Ekim 2022 Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.

Okulumuzla bağlantılı etkinlik yapmak isterseniz girmeniz gereken şifre: cw22-RYyjf

https://codeweek.eu/

https://codeweekturkiye.eba.gov.tr/?page_id=551

 

 

Kod Haftası 2022 ana teması "Matematik"

Millî Eğitim Bakanlığımız, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla "Matematik Seferberliğini"  başlatmıştır.  

Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında birçok çalışma eş zamanlı olarak yapılmakta olup Kod Haftası 2022 yılı teması "Matematik" olarak belirlenmiştir.

Matematik oyunları ve materyallerinin yanı sıra matematiğin tarihsel gelişimi ve ilgi çekici alanlarıda daha fazla kaynağa erişmek için MatemaTik platformunu inceleyebilirsiniz.

https://matematik.eba.gov.tr/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.09.2022 - Güncelleme: 19.09.2022 15:30 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 0  kişi beğendi