Ock

Dünyanın en büyük havacılık festivali, ayakları yerden kesen TEKNOFEST heyecanı yeniden başlıyor.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket'ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka'dan Sualtı Sistemleri'ne kadar 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları bulunmaktadır.

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçtiğimiz yıldan farklı olarak; Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme yarışmaları yer alacaktır.

30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz'de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin bir parçası olmak istiyorsanız başvurunuzu aşağıdaki linkten gerçekleştirebilirsiniz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Şubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluşturdu ve ÖBA'yı (Öğretmen Bilişim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öğretmenler 24 Ocak-04 Şubat tarihleri arasında kendileri için hazırlanmış olan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden katılabilecekler. Seminerlere katılım isteğe bağlı olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olup internet bağlantısı olan herhangi bir yerden katılım sağlanabilecek.

www.oba.gov.tr

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ve üç ayda bir yayımlanan Özel Eğitim Çocuk dergisinin yeni sayısının konusu: Toprak.

Ocak ayı yayınlandı.

Ara

5,6,7 ve 8 sınıflar Bursluluk Sınavı 4 Eylül 2022 tarihinde yapılacaktır.

Ara

8. Sınıf öğrencilerinin gireceği Liselere Giriş Sınavı (LGS) 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır.

Ara

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizin hayvan hakları ve hayvan sevgisi temalı fotoğraf ve hikâye yarışması düzenlenecektir.

Proje başlangıcı 21 ARALIK Bitiş 1 Şubat.

Detaylar için sınıf öğretmenleri,Okul Rehber Öğretmeninden öğrenebilirsiniz.

Ara

22 Aralık Çarşamba günü saat 15:00 da yapılacaktır.

7/A,B,C tüm velilerimizi bekliyoruz.

Ara

Cevap anahtarı aşağıda verilmiştir.

Ara

11.02 tarihine kadar başvuru yapılabilir.

Ara

İlimizde okuma seferberliği başatılmıştır.Size en yakın halk eğitim kurumuna başvuru yapabilirsiniz.

Ara

Şehri Nuh Okuma Saati kapsamında okulumuzda okuma saati ve günleri belirlendi.

Ara

adresinden Aralık Ayı Yardımcı kaynaklara ulaşabilirsiniz.

LYS sözel ve sayısal sorularda yer almakta.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı, kültür yayınlarının tamamını dijital ortama taşıdı. Ücretsiz olarak sunulan "MEB Kültür Yayınları" adlı mobil uygulama ile Öğretmen Yazarlar, Dünya Klasikleri, Dünya Edebiyatı, Türk Dünyası, Türk Klasikleri, Türk Edebiyatı, Şark-İslam Klasikleri, Çocuk Yayınları ve Eğitim Yayınları Dizileri altında yayımlanan eserlerin tamamına erişilebiliyor.

MEB Kültür Yayınları uygulaması IOS mobil marketinden  http://meb.ai/tVTjrV, Android  mobil marketinden http://meb.ai/ve0m1S uzantısından indirilebiliyor.

Kas

19 Şubat 2022 de saat 14.00 yarisma.diyanet.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir.