ŞIRNAK / İDİL - Atatürk Ortaokulu

Kas

Toplumda siber güvenlik bilincine sahip bireylerin sayısını artırmak için eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin bir parçası olarak düzenlenen yarışmaların bu konuda önemli bir etkiye sahip olduğunun da farkındayız. Bu amaçla Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak Siber Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 2020 yılında ilk kez düzenlediğimiz ve 1,5 milyon öğrencinin katılım gösterdiği SiberZekaBilgiYarışması'nı artık her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz.

Kas

2021 yılında 8-12 Kasım haftasında 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerimizi etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.

Kas

12:10-13:10 Arası öğle arasında öğrencilerimizin evlerine gitmelerine için izin dilekçelerinin doldurulması gerekmektedir.

Kas

Her kademedeki öğrenci ve öğretmenler için geçen ay yayımlanmaya başlayan yardımcı kaynak desteğinin ikinci paketi bugün erişime açıldı. Kasım ayı yardımcı kaynak destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrencinin ihtiyacına uygun 7 bin soru bulunuyor.  Her ayın ilk haftasında destek paketi yayımlamayı sürdüreceklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu kaynakları basılı olarak da tüm öğrencilere ulaştıracaklarını ifade etti.

Ekm

29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası kutlu olsun.

Ekm

26 Ekim 2021 tarihinde 7 ve 8. sınıf düzeylerinde yapılan Kazanım Değerlendirme Uygulaması cevap anahtarlarına Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasından ulaşabilirsiniz

Ekm

Velilerimizi aşı olmaya davet ediyoruz.

Ekm

Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı.

Sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek.

Belgelerini yeni alan ya da daha önceden aldığı sertifikaya yeniden ulaşmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet kapısı üzerinden barkodlu sertifikalarına rahatça ulaşabilecekler.     Hayat boyu öğrenme kapsamında vatandaşların taleplerine göre düzenlenen halk eğitim kurslarını yaygınlaştırmak ve erişilebilirliğini artırmak için yeni bir planlamaya gidildiğini kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu kursların başarıyla tamamlanması durumunda alınan belge ve sertifikaların da halk eğitim merkezlerine gitmeden alınabilmesi için yeni bir çalışmayı da tamamlamış bulunuyoruz. Artık vatandaşlarımız, bu belge ve sertifikaları e-Devlet kapsından alabilecekler. Bu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Bilgi İşlem ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüklerimize teşekkür ediyorum." dedi.     Millî Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme kapsamında halk eğitimi merkezlerinde sürekli kurslar düzenliyor. Bu kurslar ile bireylerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmelerine destek verilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaş, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Ekm

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yapılacak deneme sınavı tarihleri çizelgesi aşağıda verilmiştir.

Ortaokul öğrencilerine yönelik Gençlik Bilgi Yarışması 04 Aralık 2021 tarihinde
saat 14:00'da çevrimiçi olarak yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden

gerçekleştirilecektir.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığımız 7.ve 8. sınıflara yönelik kazanım değerlendirme sınavı yapacaktır.

Ekm

11 Ekim 2021 Pazartesi günü sabah 08.00 dan itibaren yeni ders programı uygulanacaktır.

Öğrenci ve velilerimizin bilgilerine.Yeni programa göre gelmeleri rica olunur.

Ekm

7.sınıf öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kursları 16 Ekimden itibaren başlayacaktır.

Süreç hakkında bilgiyi öğretmenlerimizden alabilirsiniz.

Konu Şırnak'ta Yaşam

Şırnak Üniversitesi işbirliği ile anı yarışması düzenlenecektir. Anı yarışması farklı yaş gruplarının başvurusuna açık olup öğretmen, öğrenci ve veliler başvuru yapabilir.

Ekm

2-12 sınıflar arası tüm kademeler için her ay ücretsiz kaynak desteği sağlanacak.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak erişilecek kaynak paketleri ayrıca İl müdürlükleri tarafından ihtiyacı olan öğrencilere basılı olarak ulaştırılacak. Bu kapsamdaki ilk paket bugün yayımlandı.   Yardımcı kaynak destek paketinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS örnek soru kitapçığı ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor. Yardımcı kaynak destek paketine Millî Eğitim Bakanlığının internet adresi "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden ulaşılabiliyor.