Eyl

AB Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.

8-23 Ekim 2022 Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.

Eyl

İlköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencilerinin okul çağı aşılamaları aile sağlığı merkezlerinde yapılacaktır.

Aşıların 1 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında aile sağlığı merkezlerinden yapılması için velilerimizin gereken özeni vermesi rica olunur.

Daha detaylı bilgi için sınıf öğretmenleri ile iletişime geçiniz.

Eyl

12 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren geçerli ders programı aşağıda verilmiştir.

Eyl

Bursuluk sınavına girecek öğrencilerimizin dikkatine.

• 4 Eylül 20222 Pazar günü saat 10:00 da yapılacak bursluluk sınavına girecek öğrencilerimiz en geç 9:30 da sınava gireceği okulda olmalıdır.

• Öğrencinin yanında nüfus cüzdanı, kalem ve silgi olmalıdır.

• Resim zorunlu değildir.

• Sınav giriş belgesi, öğrencinin sınava gireceği okul tarafından öğrencilerimizin sırasına bırakılacaktır.

• Velilerimiz https://www.meb.gov.tr adresinden çocuğunun hangi okulda sınava gireceğini öğrenebilir.

• Sınava hangi okulda gireceğini öğrenemeyen velilerimiz bizim okuldan da öğrenebilirler.

• Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ağu

Öğrenci başvuruları 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

Detaylı bilgi için sınıf öğretmenleriniz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ağu

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli evraklarla başvuru yapabilir.

İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adresi Yukarı, 338 Sokak, 73300 İdil/Şırnak

Telefon +90 (486) 551-2017

Yaz Okulu ve DYK Kurs Başvuruları başlıyor.

Öğretmen Başvuruları 11-14 Haziran tarihleri arasında

Öğrenci başvuruları 15-18 Haziran tarihleri arasında

Başvurular https://e-kurs.meb.gov.tr web sitesinde

MEB Tarafından Liselere Geçis Sistemi (LGS) Sınavına Katılacak Öğrencilere Yönelik "SINAV İÇİN ÖNERİLER" Konulu e-broşür yayımlandı

Sayısal ve sözel olarak Mayıs  örnek sorular yayınlandı.

2. Dönem 2. Sınavlar tarihi belirlendi.

8. ve 5,6,7. Sınıfların sınav tarihleri belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Eylül 2022'de yapılacak sınava başvurular, 21 Nisan 2022 ile 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak. Sınava kılavuzda belirtilen koşulları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecekler. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecekler. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti verilecek.   İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmayacak. Sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.    Fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

Nisan 2022 yayınlandı. LGS örnek soruları yer almaktadır.

Lgs hakkında kılavuz yayınlandı.

Enerjimiz Tükenmeden isimli E-Twinning projemiz için 4 soruluk anket hazırladık.

2. Dönem 1. yazılı sınav tarihleri belirlendi.